Новости

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, даровао је 35.000 КМ за уџбенике и школски прибор.

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, даровао је 35.000 КМ Дјечијем дому “Рада Врањешевић”, за набавку књига и школског прибора. Захваљујући овим средствима штићеници дома ће спремно дочекати предстојећу школску годину, тврде у овој установи.

- У Дому борави 92 дјеце и младих, различитог узраста. Од тога има 40 ученика основне школе, 37 средњошколаца и двоје студената. Имамо и одјељење које збрињава дјецу предшколског узраста, као и Мајчински дом који збрињава мајке са бебама. Предсједник је још једном показао љубав према дјеци и разумијевање за младе без родитељског старања који се налазе у нашој установи, јединој ове врсте у Републици Српској. Веома смо му захвални, јер ће на овај начин сви наши ученици бити обезбијеђени за нове школске побједе – рекао је директор Дјечијег дома “Раде Врањешевић” Владимир Кајкут.

Он је додао да су и раније уџбенике набављали преко различитих донација.

- Око 90 одсто штићеника иде у школу и куповина школског прибора и књига је велики трошак. Било је донатора који обезбиједе један дио школске опреме али сада је идеално што ћемо моћи одједном обезбиједити сву дјецу – казао је Кајкут.

Нагласио је да ће од ових средстава дјеци обновити и одјећу за јесењу сезону а дио новца искористити и за екскурзије.

Извор: Глас Српске
Фото: wbpg.org.pl