Новости

Министрица Јасмина Давидовић у посјети Дјечијем дому „Рада Врањешевић“

Министрица породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић, посјетила је данас Дјечији дом “Рада Врањешевић” у Бањалуци, истичући да друштво највећу пажњу треба да посвети осјетљивим категоријама дјеце, као што су она без родитељског старања.

“Овим малишанима желимо пружити прилику за здраво и весело одрастање. Они то заслужују упркос ситуацији у којој се налазе”, рекла је Давидовићева.

Она је поручила да је потребно дјеци омогућити игру, здравствену заштиту, бављење спортом и исупњавање свих других потреба.

“То су задаци породице, али у овом случају ту улогу има Дом и чланови управе, који то раде на најбољи могући начин”, рекла је Давидовићева. Она је изразила наду да ће се ускоро реализовати и пројекат опремања вртића у просторијама Дома.

Давидовићева, која је Дом посјетила поводом обиљежавања Недјеље дјетета, уручила је мјесечну залиху пелена за бебе, те чоколаде и свеске за дјецу већег узраста.

Владимир Кајкут, директор Дјечијег дома “Рада Врањешевић”, рекао је да ова установа има 90 штићеника, међу којим је осам беба.

Кајкут је истакао да ова институција има добру сарадњу са ресорним министарством, али и другим институцијама.

“Организовали смо данас и посјету наших малишана предузећу `Поште Српске`, гдје су имали прилику да се упознају са радом поштара и управе”, рекао је Кајкут.

Он каже да је Дом једна од институција у којој се највише говори и учи о правима дјетета.”Васпитачи настоје да дјецу науче о дјечијим правима и како да их и остваре”, рекао је Кајкут.