Новости

Цвијановићева обезбиједила поклоне штићеницима Дома „Рада Врањешевић“

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и ове године је, поводом Васкрса, обезбиједила штићеницима Дома за омладину и дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањалуци, поклоне – два телевизора, велику трамполину и пелене за бебе.
Представници Кабинета предсједнице Републике уручили су данас поклоне за 80 штићеника директору ове установе Владимиру Кајкуту, који је нагласио да је предсједница Српске и ове године показала емпатију према малишанима који се налазе у Дому „Рада Врањешевић“.

– Контактирали су нас из кабинета и питали шта је најпотребније што би нам помогло, а што би обрадовало дјецу на овај велики празник – Васкрс. Ми смо се ове године одлучили за велику трамполину која ће, на радост наших корисника, бити у дворишту Дома, телевизоре који ће бити од помоћи у редовном праћењу наставе на даљину, као и пелене које су потребне за најмлађе штићенике ове установе – истакао је Кајкут.

Он је у своје и име малишана изразио велику захвалност предсједници Републике, која сваке године на Васкрс посјети Дом „Рада Врањешевић“ и уручи поклоне.

– Данас, нажалост, за разлику од претходних година нећемо моћи да дочекамо нашу предсједницу и да заједно са њом подијелимо радост Васкрса с обзиром на мјеру забране посјете овој установи која је уведена због епидемије вируса корона – рекао је Кајкут.

Директор ове установе навео је да и ове, као и претходних година сви заједно дочекују Васкрс у оквиру Дома, а јуче, на Велики петак, малишани су заједно са васпитачима фарбали јаја у складу са традицијом и обичајима.

Он је истакао да је велики изазов за малишане организовати вријеме и у нормалним околностима, те навео како се сналазе на разне начине и покушавају да анимирају дјецу спортским активностима.

Кајкут је напоменуо да је управа Дома увела све препоручене мјере заштите од вируса корона, те да се све просторије редовно дезинфикују, а радници носе маске и рукавице.

– Имамо и двије собе за изолацију, уколико се догоди да неко од наших малишана покаже симптоме, да га можемо изоловати од осталих – додао је Кајкут.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић традиционално сваке године за Васкрс посјети малишане у Дому „Рада Врањешевић“ и обрадује их поклонима, али је то ове године прилагођено околностима због епидемије вируса корона.