Новости

Микрофин јубилеј обиљежава великом донацијом Дому Рада Врањешевић

Сегмент који је неизоставан дио политика великих и успјешних компанија свакако је друштвена одговорност. Микрокредитно друштво Микрофин годинама уназад посебну пажњу посвећује донацијама у заједницама широм БиХ, а свој јубилеј 25 година обиљежава, првом у низу, донацијом коју су намијенили Дому за дјецу без родитељског старања у Бањој Луци.

У оквиру свог дјеловања Микрофин се готово увијек одазове позиву када је у питању пружање подршке осјетљивим категоријама друштва, док неријетко и сам препознаје потребе те пријевремено реагује.
Ова донација дио је њихове стратегије, али и ширег плана који је предвиђен да се реализује до краја ове године.

„Осјетили смо потребу да 25 година рада прославимо на посебан начин и да кроз своје дјеловање помогнемо онима којима је то заиста најпотребније. Микрофин се неће зауставити на овој донацији, јер смо одвојили значајан дио буџета за ову годину како бисмо боравак малишана у домовима широм Босне и Херцеговине учинили пријатнијим“, истакла је Милијана Чавић, извршна директорица Микрокредитног друштва Микрофин.

У склопу ове донације уређена је и опремљена смјештајна јединица за адаптацију дјеце која тек долазе у Дом, те Мајчински дом. Такође, Микрофин је уручио и сваком малишану, школарцима и средњошколцима посебан поклон прилагођен узрасту и интресовању.

„Желим да изразим захвалност драгим пријатељима наше велике куће, Микрокредитном друштву Микрофин, поводом реализованог пројекта реновирања и опремања васпитне групе за дјецу на адаптацији у нашем Дому, чиме је знатно унапријеђен стандард боравка наших штићеника.
Дјеца су се веома обрадовала новом простору за боравак и поклонима које је Микрофин припремио за свих 104 штићеника, а радост и осмијех на њиховим лицима, за нас је непроцјењив“, истиче Даријана Кецман, ВД директорице ЈУ Дома за дјецу и омладину без родитељског старања Рада Врањешевић.

Само за Дом у Бањој Луци Микрофин је уложио око 25.000,00 КМ, док је процјена да ће до краја ове године донирати вишеструко већа средстава за помоћ установама широм државе. Поред предвиђених донација за домове, лидер на микрокредитном тржишту Микрофин, наставља вишегодишњу праксу пружања подршке најранијвијим категоријама у друштву, са посебним освртом на пројекте намјењене дјеци и младима.