Новости

ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА И ЛАЈФЛАЈН ЧИКАГО РЕНОВИРАЛИ ДЕЧЈИ ДОМ У БАЊАЛУЦИ

Залагањем Хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина, и Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине, потпуно је реновирано комплетно одељење за најмлађе штићенике Дечијег дома „Рада Врањешевић“ у Бањалуци

Финансирање овог значајног пројекта омогућено је захваљујући великодушној донацији госпође Маргарет Макартан и Питсбуршког одбора, посредством Лајфлајн Чикага и Принцезине Фондације из Београда.

Овај велики подухват укључио је комплетно реновирање крила у којем су смештена најмлађа деца из овог Дома. Купатила су комплетно реновирана и прилагођена за децу са сметњама у развоју као и за одојчад. Зидови на одељењу су окречени, постављен је и нови паркет, а дневни боравак и четири велике спаваће собе опремљене су потпуно новим садржајима, укључујући полице за књиге, сталак за телевизор, кутије за играчке, нову угаону софу, мале дечије фотеље, дечије табурее, завесе, тепихе, постељину, јастуке и прекриваче.

„Веома сам захвална госпођи Маргарет Мекартан и Питсбуршком одбору на њиховој веома великодушној донацији, ово је огроман допринос бољем и лепшем детињству ове дивне деце. Веома сам поносна на рад Хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага и моје Фондације у Београду, који су заједно успели да обрадују децу и запослене у овом Дому овим пројектом. А чињеница да је то помоћ за Републику Српску посебно ме радује, јер Дрина није граница.

Наши донатори су још једном показали спремност да безусловно пруже помоћ и поделе љубав коју имају у срцу. За све нас је веома важно да увек дајемо све од себе да подржимо нашу децу и да им обезбедимо добре услове за живот, учење и боље детињство. Срећни осмеси на њиховим лицима дају ми снагу да чиним још више за наш народ и децу у Србији и Републици Српској“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

„Желимо да изразимо захвалност дугогодишњим пријатељима наше велике куће – Фондацији ЊКВ Принцезе Катарине, г-ђи Маргарет Мекартан и Питсбуршком одбору и Хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго поводом реализованог пројекта реновирања и опремања васпитне групе јаслице у нашем Дому, чиме је знатно унапријеђен стандард боравка наших најмлађих корисника. Знајте да су се малишани веома обрадовали новом простору за боравак и игру, а радост и осмијех на њиховим лицима за нас је непроцјењив. Драго нам је што мислите на њих и саосјећате се са њиховом судбином“, рекла је овим поводом г-ђа Даријана Лукајић Кецман директорка Дома “Рада Врањешевић”.

 

Извор: lifelineaid.org