Новости

Давидовићева уручила школски прибор ђацима Дома „Рада Врањешевић“

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић данас је приликом посјете Дому „Рада Врањешевић“ у Бањалуци уручила 50 пакета школског прибора ђацима у овој установи за почетак нове школске године.

– Уручили смо ђацима у овој установи школски прибор поводом почетка нове школске године. Вјерујем да ће им бити од користи – рекла је Давидовићева новинарима.

Она је навела да Дом „Рада Врањешевић“ има подршку институција Републике Српске, јер запослени у овој установи раде одговоран посао, како би њихови штићеници израсли у добре и честите људе.

Давидовићева је пожељела свим ученицима у Републици Српској срећан почетак нове школске године, те пуно успјеха, радости и дружења.

Она је подсјетила да Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске обезбјеђује бесплатне уџбенике за одличне ученике из вишечланих породица од трећег до деветог разреда.

Давидовићева је напоменула да бесплатне уџбенике обезбјеђује и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Вршилац дужности директора Дома „Рада Врањешевић“ у Бањалуци Даријана Кецман изразила је захвалност Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске за значајну донацију школског прибора.

Кецманова је рекла да Дом ове године има 71 ђака и осам студената.

– Сваке године септембар је за нас велики изазов, као и за родитеље у локалним заједницама. Наш задатак је много тежи, јер ми ове године у школу спремамо 71 ђака, а уз подршку ресорног министарства, наш задатак је ријешен – истакла је Кецманова.

Коментаришући случајеве прошлогодишњег злостављања дјеце у овој установи, Кецманова је рекла да су након тих догађаја пооштрени услови приликом запошљавања у Дом.

– Наша установа сада тражи налаз клиничког психолога са посебним освртом на тест личности, увјерење да се против будућег радника не води кривични поступак, да није осуђиван, те да није евидентиран у регистру педофила. Мислим да ћемо на овај начин све немиле потенцијалне догађаје елиминисати – поручила је Кецманова.

Она рекла да има сазнања да се против обојице портира у овој установи воде одређени кривични поступци, те да они више нису радници у овој установи.