Новости

У Дјечијем дому ‘Рада Врањешевић’ одржано предавање на тему ‘Значај спорта за младе’

У склопу програма обиљежавања празника Светог Саве, данас је у Дому за дјецу и омладину без родитељског старања ‘Рада Врањешевић’ организовано предавање на тему ‘Значај спорта за младе’.

Предавање је одржао репрезентативац БиХ и тренутно 8. кајакаш свијета Дарко Савић из Бање Луке, који је преносећи своја искуства дјеци, на сликовит начин објаснио значај бављења спортом у одрастању сваког дјетета.

Током предавања дјеца су имала прилику да науче како доћи до врхунских резултата у спорту. Колико је за то потребно тренирања, залагања и труда. Како се превазилазе препреке које нас прате кроз живот и спорт. Како спорт позитивно утиче на физички али и ментални развој сваког појединца.

На самом крају Савић је истакао да би његов највећи успјех у каријери био када би управо неко од штићеника Дјечијег дома надмашио његове резултате, јер таленат се крије баш у сваком дјетету.

Дјечији дом и Дарко Савић данас су склопили пријатељство. Од данас, логотип Дома и назив званичног веб сајта налазиће се на опреми нашег најбољег кајакаша који ће кроз своје успјехе и резултате, уз подршку малишана из Дјечијег дома, представаљати нашу установу у најбољем свјетлу како у земљи тако и у иностранству.
Пратећи напредак технологије, Дјечији дом од фебруара пушта у рад свој нови сајт преко којег ће се на једноставан начин моћи, из било којег дијела свијета, донирати финансијска средства за помоћ дјеци и младима који овде бораве, по узору на институције сличног типа у окружењу али и шире.

Искрено се надамо да ће ова сарадња промовисати присуство спортског духа код дјеце, те тако утицати на изградњу позитивних навика, љепше дјетињство и здравије одрастање.