Dešavanja u Dječijem domu Новости

Predsjednica Cvijanović posjetila štićenike Doma „Rada Vranješević“

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas, povodom hrišćanskog praznika Vaskrsa, štićenike Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja  „Rada Vranješević“ u Banjoj Luci i uručila skromne poklone.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je zadovoljna onim što je zatekla u Domu „Rada Vranješević“ i ocjenila veoma dobrim uslove i organizaciju rada u toj instituciji, u kojoj boravi 87 štićenika.

„Zadovoljna sam onim što sam vidjela, jer je posao u ovoj ustanovi dobro organizovan  i ljudi su mu apsolutno posvećeni. Djeca marljivo izvršavaju sve obaveze, a način organizacije njihovog života je dobar“, rekla je premijerka Cvijanović.

Ona je štićenicima Doma „Rada Vranješević“, za sve vaspitne grupe, uručila bicikle, trotinete i rolere.

„Iz budžeta Republike Srpske izdvajamo  sredstva za sufinansiranje boravka djece u ovom domu. Izdvajali smo i sredstva za adaptacije, rekonstrukcije, opremanje i sve što je bilo potrebno za uspostavljanje normalnog života ovdje“, rekla je predsjednica Vlade.

Predsjednica Cvijanović je dodala da je raduje dobra interakcija ove ustanove sa svim drugim institucijama na gradskom i republičkom nivou.