Видео вијести Други о нама

Premijerka se družila sa mališanima

Buket za premijerku, korpa šarenih jaja za mališane i druženje u Domu “Rada Vranješević” je moglo da počne.

Prvo su odrasli razgovarali o problemima i izazovima u radu Doma. Valja svakodnevno obezbijediti kućnu atmosferu za 95-oro djece. Opštine koje kasne sa uplatama ne olakšavaju posao, ali u upravi kažu da izlaze na kraj sa neplatišama.

“U odnosu na prošlu godinu blago nam se povećao broj djece. Imamo 95 korisnika, od toga imamo dvije majke u majčinskom domu sa bebama, to je nova usluga koju mi pružamo. Što se tiče same djece imamo pet  studenata, pet beba i petoro djece vrtićkog uzrasta. Njih troje ove godine napušta dom. Nadam se da ćemo uz pomoć Vlade i našeg resornog ministrstva da pomognemo toj djeci koja završe školu da ih negdje i zaposlimo”, rekao je Vladimir Kajkut, direktor Doma “Rada Vranješević”.

Na pitanje može li Vlada privoljeti, ako ne i prisiliti opštine da budu redovnije u ispaltama premijerka odgovara da ih se ne može prisiliti.

“Ne možemo ih prisiliti, ali mi isto tako komuniciramo sa opštinama, isto tako i mi dođemo u probleme pa ne ispaltimo svoj dio novca na vrijeme, ali ono što uprava radi jesete da se razgovara sa svim opštinama. Važno je da se napravi reprogram  pa da plaćaju onaj dio koliko su u mogućnosti”, rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Druženje je nastavljeno u opuštenijoj atmosferi. Mališani su gostima otplesali valcer.

Najmlađi stanari doma premijerku su poveli i u obilazak. Bilo im je važno da upozna i vidi i bebe koje su smještene u domu. Pozvali su je i na igralište a pala je i pokoja zajednička fotografija.