Други о нама Новости

Принцеза Катарина посјетила Дом „Рада Врањешевић“

Принцеза Катарина Карађорђевић посјетила је данас у Бањалуци штићенике Дома за незбринуту дјецу „Рада Врањешевић“ и уручила им пригодне поклоне поводом обиљежавања 9. јануара, Дана Републике.

Принцеза Катарина рекла је да јој је увијек пуно срце када посјети Републику Српску и када је у прилици да обрадује најмлађе вриједним поклонима.

„Мој супруг, престолонаследник Александар и ја наставићемо да помажемо дјецу у Републици Српској уз помоћ наших пријатеља из дијаспоре“, рекла је принцеза Катарина новинарима.

Она је истакла да ријека Дрина није граница, да су грађани Републике увијек у мислима краљевског пара, те оцијенила да би наредне године требало да дођу уочи обиљежавања Дана Републике, како би више времена провели у Српској.

„Република Српска је у нашим срцима, жељели бисмо да дођемо чешће и помогнемо колико можемо свима коме је то потребно и желим да знам на који начин можемо да помогнемо“, рекла је принцеза Катарина.

Она је оцијенила да ће ова година бити пуно боља од претходних.

„За просперитет грађана потребна нам је добра економија и људи у Републици Српској имају право на добар и квалитетан живот“, рекла је принцеза Катарина.

Она је поручила да су врата Белог двора увијек отворена за малишане из Дома који желе да посјете њихов дом.

„Бели двор није само наша кућа, него и кућа за сву нашу децу из Србије и Републике Српске, којима желим да поручим да је љубав најважнија и да мислимо једни о другима“, истакла је принцеза Катарина.

Директор Дома „Рада Врањешевић“ Владимир Кајкут изразио је захвалност што је принцеза Катарина обрадовала малишане вриједним поклонима, те изразио задовољство што је ова посјета већ постала традиција, поводом обиљежавања Дана Републике.

„Дјеца су имала прилику и да посјете Бели двор, што им је било велико задовољство“, рекао је Кајкут.

Према његовим ријечима, у Дому је тренутно смјештено 87 штићеника, од беба до студената, којима радници Дома успијевају да обезбиједе добре услове за живот.

Принцеза Катарина пригодне поклоне уручила је и малишанима који се лијече на Клиници за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, а педијатар ове клинике Далибор Томић изразио је захвалност на указаној пажњи, истичући да је брига за дјецу, нарочито болесну, највећа људска врлина.

Принц Александар Други Карађорђевић и принцеза Катарина присуствују данас у Бањалуци прослави Дана Републике Српске.

 

Извор: Независне