Други о нама

Донација за ЈУ Дом „Рада Врањешевић“ – пројекат ”Вјера, Нада и Будућност”

Након што је Фондација MOC Charity у Краљевини Шведској додијелила вриједну стипендију студенту Факултета политичких наука Универзитета у Сарајеву, Управни одбор Фондације, на челу са Jan-Olov von Wowern, 30.08.2021. године донио је одлуку о додјели донације ЈУ Дом „Рада Врањешевић“ у Бањој Луци, РС Босна и Херцеговина, у износу од 50.000,00 Шведских круна. Дио средстава донирала је Donna Sabina Irisholm.

MOC је скраћеница за „the Military Order of the Collar“, династички витешки ред којем припада једна од шпањолско- талијанских краљевских кућа у егзилу, краљевска кућа Арагон, Мајорка и Сицилија под Њ.К.В. don Francescom, принцом од Емануела, који је субјекат међународног права и рангиран је као шеф државе.

MOC данас има око 470 активних чланова у Скандинавији, а међу њима су бивши министри Владе, амбасадори, генерали и адмирали из оружаних снага, пословни људи, знанственици, племићи итд.

Фондација има дуго искуство са хуманитарним пројектима. Бит овог хуманитарног пројекта је вјера у човјека, нада у живот и бољу будућност.

Иницијативу за донирање предузела је Donna Sabina Irisholm у дијалогу са директором Дома Владимиром Кајкутом, којем се Фондација захваљује на сарадњи.

Донирана средства намијењена су куповини намјештаја, хране, одјеће и других потрепштина за 90 дјеце, корисника услуга Дома.