Новости

ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА И ЛАЈФЛАЈН ЧИКАГО НАСТАВИЛИ РЕНОВИРАЊЕ ДЕЧЈЕГ ДОМА У БАЊАЛУЦИ

Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага, чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина, и Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине из Београда наставили су своју подршку Дому за децу „Рада Врањешевић“ у Бања Луци, успешно завршивши другу фазу реновирања.

У овом дијелу радова комплетно је реновирано приземље зграде Дома. Финансирање радова омогућили су великодушни донатори и волонтери на 4. годишњем голф турниру Лајфлајн Чикага, који је одржан на Флориди 2. априла 2022. године, а у организацији посвећеног пријатеља Лајфлајна, г-дина Радета Савића.

Овај велики подухват укључивао је фарбање целог пода и куповину новог намештаја и опреме: 8 плакара/ормана, 20 ноћних ормарића, 20 кревета са душецима и гарнитурама постељине, 30 трпезаријских столица и 3 трпезаријска стола, намештај за дневну собу укључујући сталак за телевизор, полице за књиге, угаону софу, столове за кафу и сточиће, тепихе, завесе, 10 малих фотеља, разне столице и 2 кутије за играчке.

„Веома сам захвална свим дивним донаторима Лајфлајна Чикага на њиховој великодушности, као и свим члановима одбора Лајфлајна Чикага на њиховој посвећености и одлучности да пруже помоћ нашим људима. Ово је тако велики допринос бољем и лепшем детињству ове дивне деце.

Наши донатори су још једном показали спремност да безусловно пруже помоћ и поделе љубав коју носе у срцу. Када дајемо деци, бринемо се и да будућност наше земље буде светлија и сигурнија. Сазнање да смо донели радост у њихова срца даје ми снагу да учиним још више за наш народ и децу у Србији и Републици Српској“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

„Желимо да изразимо захвалност дугогодишњим пријатељима нашег велике куће – Фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине, донаторима четвртог хуманитарног Голф турнира и Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага, поводом реализоване друге фазе пројекта – опремања и реновирања приземља објекта – васпитне групе – вртићка породица у нашем Дому. Реализацијом наведеног пројекта је знатно унапријеђен стандард боравка наших најмлађих штићеника. Дјеца су се веома обрадовала новом простору за боравак и игру, а радост и осмјех на њиховим лицима, за нас је непроцјенљив.

Много смо срећни јер мислите на њих и захваљујемо вам се јер нам помажете да им обезбједимо све потребно за нормалан раст и развој и желимо да нагласимо да без ваше подршке, овај пројекат не би био реализован. Хвала вам драги пријатељи!““, рекла је овом приликом г-ђа Даријана Кецман, в.д. директорка Дома „Рада Врањешевић“.