Новости

Промоција „Мапе пута за деинституционализацију дјеце у Босни и Херцеговини

ПОРОДИЦА НИЈЕ ПРИВИЛЕГИЈА, ВЕЋ ПРАВО СВАKОГ ДЈЕТЕТА: У Сарајеву је одржана промоција документа “Мапа пута за деинституционализацију дјеце у Босни и Херцеговини” усмјереног на подршку праву сваког дјетета да живи у породици, односно на важне реформе у системима социјалне и дјечије заштите у БиХ.

Учесници испред установе ЈУ Дом „Рада Врањешевић“ је била директорица Дома Даријана Kецман и главни васпитач Бранкица Благојевић.

Документ је плод заједничког рада УНИЦЕФ-а, Министарства цивилних, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Федерално министарство рада и социјалне политике, ресорног тијела у Влада Брчко дистрикта БиХ те свих других тијела и институција у систему социјалне заштите, Европска унија у Босни и Херцеговини и невладиних организација заинтересованих за ову област.

Током презентације одржане у Парламентарној скупштини БиХ присутни су имали прилике упознати се са стратешким приоритетима као и кључним мјерама предвиђеним у “Мапи пута за деинституционализацију дјеце у БиХ” с визијом промовирања породичног облика бриге о дјеци у складу са најбољим интересом дјетета.

“Породица није привилегија, већ право сваког дјетета”, поручено је, између осталог, са промоције “Мапе пута за деинституционализацију дјеце у БиХ”.